Lehed

2011 aasta

2011 aasta tõotab tulla tihe õppimise aasta. Kohe algusest läks pauguga lahti. Kõigepealt poolelioleva Digipiltide kursuse jätkamine, seejärel kohe algav Uurimistööde vormistamise õppimisüritus Koolielus ja muidugi EVO. EVO, ehk Electronic Village Online on traditsiooniliselt minu jaanuarikuises kavas juba kolmandat aastat. Kursused on suunatud inglise keele õpetajatele, osalejaid üle terve maailma ja koolitajad oma ala tõelised eksperdid. Pakutavad kursused on alati nii põnevad ja seda õiget valida on alati raske. Pärast pikka mõtsiklemist otsustasin sellel aastal proovida osaleda lausa kolmel kursusel. Eks pärast paistab, kas suur tükk ajas suu lõhki või mitte.

Kõigepealt Second Life. seda olin ma plaaninud juba mitu aastat. SLis olen ma juba varem käinud, aga mind huvitab eriti metoodika kuidas seda keskkonda keeleõppes ära kasutada.

Seejärel podcasting e. taskuhääling. Ka minu lemmikteema- ja selle teemaga on mul ka mõned koolitamise plaanid, aga sellest ehk kursuse lõppedes.

Ja lisaks veel- sõnavaraharjutuste loomine. Ilmselt igale võõrkeeleõpetajale huvi pakkuv teema.

Koolitajana on see mulle väga põnev kogemus, sest kõik kursused toimuvad erinevates keskkondades. Second Life muidugi SL keskkonnas, lisaks veel Grouply. Podcasting ajeveebi ja WIZIQ vahendusel. Ja sõnavara Moodle ning Tappedin keskkondades.
Koolielu konkursil otsustasin osaleda just enesedistsiplineerimise jaoks. Nüüd ei saa ju enam midagi pooleli jätta.

pühapäev, 27. märts 2011

Pecha Kucha VRT-l.

Tavaliselt kuulub Virtuaalse ümarlaua juurde ka Pecha Kucha õhtu. Pecha Kucha'st kuulsin ma esimest korda ühel ümaralual. Paecha Kucha mõeldi välja Jaapanis noorte arhitektide poolt 2003-l aastal. Nemad pakkusid välja uue esitluste formaadi. Esitluse pikkuseks on täpselt 6 minutit ja 40 sekundit. Esitlus koosneb täpselt 20-st slaidist ja iga slaid kestab täpselt 20 sekudit. Järelikult tuleb väga hästi järele mõelda, kuidas enda sõnumit selle aja jooksul edastada. Järgnev video selgitab väga hästi Pecha Kucha olemust.


Seekordsel Pecha Kucha õhtul oli 5 ettekandjat: Ozge, Ezra, Marisa, Bernie ja Shelly.
Ozge tegi suurepärase ettekande veebivahenitest A-st Z-ni. Endale täheldasin õles mõned keskkonnad, mida soovin järele proovida: Capzels (ajateljed), Mystorymaker, notaland, qwiki, shidonni, toggle, yodio, www.20q.net.
Ezra jagas enda kogemusi väikeste laste õpetamisest. Kõlama jäid järgmised märksõnad: ole õiglane, rutiin on tähtis, vaheldusrikkus, kiitmine, tehnoloogia kasutamine.

Marisa ettekanne oli kõige põnevam. Enda ettekandes tegi Marisa selgeks, kuidas õpetaja ei tohiks käituda. See oli nii humoorikas ettekanne, et sõnadega on seda võimatu edastada. Tuleb oodata, millal video ettekandest üles pannakse. Ja nüüd on see video kättesaadav. Siin see on.


Neid ettekandeid jälgides tabasin end mõttelt, et seda meetodit peaks järele proovima ka enda õpilastega. Kindlasti aitab see kaasa nende esitlemisoskuse arengusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar