Lehed

2011 aasta

2011 aasta tõotab tulla tihe õppimise aasta. Kohe algusest läks pauguga lahti. Kõigepealt poolelioleva Digipiltide kursuse jätkamine, seejärel kohe algav Uurimistööde vormistamise õppimisüritus Koolielus ja muidugi EVO. EVO, ehk Electronic Village Online on traditsiooniliselt minu jaanuarikuises kavas juba kolmandat aastat. Kursused on suunatud inglise keele õpetajatele, osalejaid üle terve maailma ja koolitajad oma ala tõelised eksperdid. Pakutavad kursused on alati nii põnevad ja seda õiget valida on alati raske. Pärast pikka mõtsiklemist otsustasin sellel aastal proovida osaleda lausa kolmel kursusel. Eks pärast paistab, kas suur tükk ajas suu lõhki või mitte.

Kõigepealt Second Life. seda olin ma plaaninud juba mitu aastat. SLis olen ma juba varem käinud, aga mind huvitab eriti metoodika kuidas seda keskkonda keeleõppes ära kasutada.

Seejärel podcasting e. taskuhääling. Ka minu lemmikteema- ja selle teemaga on mul ka mõned koolitamise plaanid, aga sellest ehk kursuse lõppedes.

Ja lisaks veel- sõnavaraharjutuste loomine. Ilmselt igale võõrkeeleõpetajale huvi pakkuv teema.

Koolitajana on see mulle väga põnev kogemus, sest kõik kursused toimuvad erinevates keskkondades. Second Life muidugi SL keskkonnas, lisaks veel Grouply. Podcasting ajeveebi ja WIZIQ vahendusel. Ja sõnavara Moodle ning Tappedin keskkondades.
Koolielu konkursil otsustasin osaleda just enesedistsiplineerimise jaoks. Nüüd ei saa ju enam midagi pooleli jätta.

teisipäev, 1. veebruar 2011

Arcachon- ekskursioon

Arcachon on väike küla Prantsusmaal. Keskväljakul ootasid meid küla perenaised Cattychon ja Madmoiselle Eve. Nad selgitasid, et küla kuulub inimeste kogukonnale, kuid on avatud kõikidele külalistele. Meie eesmärk oli kälas ringi vaadata ja leida, milliseid võimalusi see koht pakuks keeleõppeks.
Kõigepealt vaatasime keskväljakul ringi, kus oli võimalus autoga ja õhupalliga sõita. Seejärel suundusime koolimajja. Koolimajas oli meile sahtlitesse lugemiseks valmis pandud raamatud ja ajakirjad. Veel külastasime me baari ja kirikut.
Üks osalejatest tutvustas meile, kuidas tema kasutas seda küla prantsuse keele õppimiseks. Nimelt ei olnud tema koolis õpilastel võimalik arvuteid kasutada. Õpetaja avas SL-i enda arvutis ja projetseeris selle ekraanile. Seejärel said õpilased kasutades õpetaja avatari küsida kohalikelt inimestelt küsimusi. Õpilastele andis vahetu suhtlemine kohaliku elanikuga julgust suhelda võõrkeeles.
Tuuri lõpetuseks saime kutse reedel toimuvale kontsrdile.
Küla oli väga tore ja inimesed lahked. Kahjuks kohalikud elanikud inglise keelt ei rääkinud. Kui tahaksin veel sinna minna peaksin kas prantsuse keelt õppima või minema koos mõne prantsuse keelt oskava kaaslasega.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar